Sposób przygotowania:
Polędwiczki drobiowe w sosie koperkowym
Polędwiczki drobiowe opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć pikantną przyprawą do kurczaka, obtoczyć w mące i na gorącym oleju zrumienić z każdej strony, dolać wody, kostkę rosołową i dusić do miękkości polędwiczek.
Do polędwiczek miękkich wsypać posiekany koperek, pieprz mielony, sok z cytryny, zagotować.
Śmietanę wymieszać z mąką i wlać do sosu, mieszać do zagęszczenia, podawać z ziemniakami posypanymi koperkiem i np. młodą kapustą zasmażaną.
Do polędwiczek miękkich wsypać posiekany koperek, pieprz mielony, sok z cytryny, zagotować.
Śmietanę wymieszać z mąką i wlać do sosu, mieszać do zagęszczenia, podawać z ziemniakami posypanymi koperkiem i np. młodą kapustą zasmażaną.