ipetla

ipetla

Kucharz
[Przepisów: 4]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Faszerowane ziemniaki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mięso i ziemniaki w nieco innej formie :)

Faszerowane ziemniaki

Składniki:

Faszerowane ziemniaki

 

  • cebula, 2 lyzki masla, zabek czosnku ,4 lyzki natki pietruszki, 4-5 lyzek startego zoltego sera

Sposób przygotowania:

Faszerowane ziemniaki
wzdluz ziemniakow odciac 1/3 i wydrazyc tak gleboko jak to mozliwe . wydrazona i scieta czesc ziemniaka pokroic bardzo drobno. cebule i czosnek zeszklic , dodac ziemniaki , mieso i natke. smazyc okolo 10 minut i doprawic sola i pieprzem ( lub wedle gustu czyms jeszcze ) . nafaszerowac ziemniaki. ulozyc na blasze i piec 50 - 60 min w temperaturze 220 stopni. na 20 minut przed koncem pieczenia posypac serem i polozyc po kawaleczku masla