Sposób przygotowania:
Faszerowane ziemniaki z mozarellą
Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Pokrojoną drobno cebulkę oraz pokrojony w plasterki czosnek rumienimy na oleju, następnie przekładamy do miseczki, dodajemy łyżkę majeranku i pół łyżeczki przyprawy warzywnej, mieszamy razem, odstawiamy. Ugotowane ziemniaki obieramy, wydrążamy środek łyżeczką, układamy w naczyniu zaroodpornym obok siebie.. Na spód każdego kładziemy łyżeczkę zrumienionej cebulki z czosnkiem, trochę startej mozarelli i plasterek pomidorka koktajlowego. Nastepnie posypujemy drobno siekanym porem i ostrą czerwoną papryką. Na całość wysypyjemy resztę mozarelli zmieszanej z resztą pora, na każdy ziemniak kładziemy po łyżeczce pozostałej cebulki z czosnkiem, kropimy oliwą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 st na 10-15 minut.