Sposób przygotowania:
Faszerowne wiosenne jajka
7 jajek ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż na połówki. Należy zrobić to uważnie, by nie zniszczyć jajek. Z połówek jajek należy wyciągnąć żółtka, a następnie żółtka pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Następnie pokroić w jak najdrobniejszą kostkę 5 rzodkiewek, 7 pieczarek konserwowych, 1 paprykę czerwoną. Wszystko to dodać do wcześniej pokrojonych żółtek. Odsączyć porządnie kukurydzę, by farsz nie był wodnisty, następnie dodać do pozostałych składników.Posiekać koperek i dodać do całości. Wszystko razem wymieszać z 2 łyżkami majonezu, odrobiną soli i pieprzu. Do przekrojonych białek należy w dziurki po żółtku nałożyć delikatnie powstały farsz łyżeczką. Smacznego.