chocolates

chocolates

Kucharz
[Przepisów: 6]

Faworki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekko kruche, delikatne i rozpływają się w ustach.

Faworki.

Składniki:

Faworki.

 

  • 2 do 3szk. mąki
  • 4 żółtka
  • 5 łyżek śmietany
  • 1 łyżka spirytusu
  • 1/2 do 1łyzeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Faworki.
Mąkę wsypujemy do miski lub na stolnicę, tak by można było w niej zrobić dołek. W naszym dołku umieszczamy teraz resztę składników i wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy ciasto partiamy na dosyć cienkie płaty i formujemy faworki. Smażymy na głębokim oleju aż nabiorą złotego koloru. Po usmażeniu odsączamy papierowym ręcznikiem i posypujemy cukrem pudrem.

Tagi:

faworki chrust