kasia_0419

kasia_0419

Starszy Kucharz
[Przepisów: 51]

Faworki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

uwielbiam.......................

Faworki

Składniki:

Faworki

 

  • 20 dag maki przennej (2szklanki)
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • 3 żółtka
  • 1 łyżka octu
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • smalec
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Faworki
z podanych skladników zagnieść ciasto. na poł godziny włożyć do zamrażarnika. nastepnie rozwalkowac cienko ciasto i kroic na faworki. ( wykrawac prostokaty, na srodku zrobic nozem linie i przeplatać od dołu). smażyć na smalcu, na koniec posypac cukrem pudrem.