Sposób przygotowania:
Faworki lane szybkie i łatwe
Wszystkie składniki ciasta zmiksować. Gotowe ciasto powinno być bardziej gęste niż na naleśniki.
Ciasto odstawić na 30-60 minut.
W płaskim szerokim rondlu stopić smalec lub nagrzać olej roślinny.
Na gorący tłuszcz cienkim strumykiem lać ciasto, formując faworki (można lać ciasto przez lejek).
Zrumienione faworki wyjąć, osączyć na papierowym ręczniku.
Faworki posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Ciasto odstawić na 30-60 minut.
W płaskim szerokim rondlu stopić smalec lub nagrzać olej roślinny.
Na gorący tłuszcz cienkim strumykiem lać ciasto, formując faworki (można lać ciasto przez lejek).
Zrumienione faworki wyjąć, osączyć na papierowym ręczniku.
Faworki posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.