faworki mojej babci

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wytworne faworki które można jeść do woli

faworki mojej babci

Składniki:

faworki mojej babci

 

  • Składniki:
  • 1 szklanka mąki
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • łyżka octu
  • szczypta soli
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

faworki mojej babci
Przygotowanie: Ciasto zagniatamy na stolnicy z mąki,śmietany,octu,żółtek,i szczypty soli.Ciasto musi być takie jak na kluski.Porządnie wybić wałkiem,rozpłaszczyć,złożyć na pół i znowu wybić wałkiem,rozpłaszczyć,tak kilka razy.Ciasto rozwałkować partiami,kroić paseczki.Przekroić wzdłuż ,przewinąć.Smażyć z dwóch stron na jasnozłoty kolor.Wykładać na bibułę,gorące posypywać cukrem pudrem.

Tagi:

faworki chrust