WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Mini pączki kajmakowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mini pączki z serka waniliowego z dodatkiem masy kajmakowej. Bardzo łatwe do zrobienia a smakują wszystkim.

Mini pączki kajmakowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mini pączki kajmakowe

 

  • ok. 1 i 3/4szkl mąki pszennej tortowej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 300g serka homogenizowanego waniliowego
  • 1 płaska łyżka masy kajmakowej z puszki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 3 łyżki wódki
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Mini pączki kajmakowe

ETAP 1:

Do miski przesiać mąkę pszenną tortową. Dosypać sól i proszek do pieczenia. Wymieszać. Wbić jajka. Dodać masę kajmakową. Wlać wódkę. Wbić jajka. Dodać serek waniliowy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką na jednolite gęste ciasto.

Ręce posmarować olejem. Łyżką nabierać porcje ciasta i naoliwionymi dłońmi formować okrągłe pączki. W międzyczasie rozgrzać w garnku olej i wkładać pączki na rozgrzany tłuszcz. Pączki smażyć na złoty kolor. Pączki powinny się same obracać.

Usmażone pączki wyłożyć na ręczniki papierowe. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.

Mini pączki kajmakowe
Mini pączki w trakcie smażenia na oleju w garnku
Mini pączki kajmakowe
Uformowane mini pączki wkładamy na rozgrzany olej
Mini pączki kajmakowe
Składniki na pączki wymieszane na jednolite ciasto
Mini pączki kajmakowe
Składniki na mini pączki umieszczone w misce