Sposób przygotowania:
Pączki z kremem czekoladowymETAP 1:
Drożdże wkruszyć do miseczki. Dodać łyżkę cukru, łyżkę mąki i letnie mleko. Rozmieszać na jednolity zaczyn odstawić do podrośnięcia. Masło roztopić i przestudzić. Mąkę przesiać do miski. Dodać cukier waniliowy i szczyptę soli. Dodać żółtka i masło. Wlać wódkę. Dodać aromat pomarańczowy. Dodać wyrośnięty zaczyn. Wszystko wymieszać mikserem z hakami lub ręką na jednolite ciasto.
Ciasto odstawić do wyrośnięcia na około godzinę. Po tym czasie ciasto przełożyć na stolnicę i rozwałkować na placek grubości ok. 1,5cm. Szklanką wyciąć okrągłe placuszki. Na każdym placuszku ułożyć łyżeczkę kremu czekoladowego najlepiej schłodzonego aby był ścisły. Brzegi skleić formując okrągłe pączki. Pączki odkładać na stolnicę sklejeniem do dołu aby pączki się napuszyły.
W garnku rozgrzać olej. Pączki wkładać na gorący olej i smażyć na rumiano z obu stron. Odsączać na ręcznikach papierowych. Gdy pączki przestygną obtoczyć je w cukrze pudrze.