k.tyczynski

k.tyczynski

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Fenkuł-pomarańcz-ogórek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna, świeża i szybka sałatka wiosenna

Fenkuł-pomarańcz-ogórek Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Fenkuł-pomarańcz-ogórek

 

Sposób przygotowania:

Fenkuł-pomarańcz-ogórek
Ugotować jajka na półtwardo lub na twardo, obrać. Wszystkie owoce i warzywa umyć, zetrzeć skórkę z połowy pomarańczy, a następnie wszystkie trzy obrać. Wykroić z nich cząstki. Ogórka pokroić w plastry, a następnie każdy na ćwiartki. Fenkuł pozbawić zewnętrznych warstw, korzenia. Pokroić go w cienkie plastry. Połączyć wszystkie składniki, polać oliwą i posypać pokrojoną w paski miętą. Jajka pokroić na 6 i układać po 3 cząstki na porcji sałatki. Smacznego ;)
Fenkuł-pomarańcz-ogórek
Wszystkie warzywa i owoce należy umyć przed przyrządzaniem.

Tagi:

jajko jajka