alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Figa z miodem i migdałami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Po raz pierwszy miałam okazję zjeść taki deserek. Smakował rewelacyjnie i jeszcze nie raz u mnie zagości.

Figa z miodem i migdałami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Figa z miodem i migdałami

 

Sposób przygotowania:

Figa z miodem i migdałami
Figę naciąć na krzyż uważając by nie rozciąć do końca. Lekko rozchylić. Do środka figi włożyć masło, miód i delikatnie oprószyć cynamonem. Przełożyć do naczynia do zapiekania, włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni góra dół i zapiekać około 15 minut. Wyjąć przełożyć na talerz i polać gorącym sosem. Podać na gorąco z śmietaną i posypać migdałami.
Figa z miodem i migdałami
do naciętej figi włożyć masło, miód posypać cynamonem i zapiec