Sposób przygotowania:
Filet królowa paprykI

1. Mięso myjemy, osuszamy, dzielimy na cztery części, w każdej połówce mięsa robimy otwór. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.
II

2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w kostkę papryki, smażymy aż warzywa zmiękną, następnie studzimy i łączymy z serem mozzarella pokrojonego w kostkę.
III

3. Gotowym farszem napełniamy otwory w mięsie, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
ETAP 4:
4. Gotowe, mięso kroimy na mniejsze kawałki i podajemy z ulubionym sosem.
5. Smacznego.
ciasteczka
biedroneczki
lukrowanepierniczki