Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Filet królowa papryk

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 55
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filet z kurczaka z papryką, najlepszy pomysł na danie w takiej odsłonie, będzie hitem na Twoim stole. Aby danie z drobiu nie zrobiło się nudne, na okrągło wymyślam nowe modyfikacje i odsłony, tradycyjnie usmażonej piersi kurczaka.

Filet królowa papryk

Składniki:

Filet królowa papryk

 

  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 10 dag sera mozzarella
  • Sól
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka

Sposób przygotowania:

Filet królowa papryk

I

Filet Królowa papryk
Przygotowanie mięsa, myjemy, osuszamy, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą i robimy w mięsie otwór.

1. Mięso myjemy, osuszamy, dzielimy na cztery części, w każdej połówce mięsa robimy otwór. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.

II

Filet Królowa papryk
Przygotowanie farszu do faszerowania mięsa.

2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w kostkę papryki, smażymy aż warzywa zmiękną, następnie studzimy i łączymy z serem mozzarella pokrojonego w kostkę.

III

Filet Królowa papryk
Faszerowanie mięsa

3. Gotowym farszem napełniamy otwory w mięsie, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.

ETAP 4:

4. Gotowe, mięso kroimy na mniejsze kawałki i podajemy z ulubionym sosem.

5. Smacznego.