Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka nadziewana młoda kapustą
Każdą pierś nacinam nożem tak by powstała kieszonka , nacieramy olejem rzepakowym ,posypujemy ziołami prowansalskimi , solą ,pieprzem.
Kapustę drobno szatkujemy solimy ,ściskamy dłonią by puściła sok i zmiękła ,dodajemy do niej kminek ,koperek i starty żółty ser – mieszamy .
Gotową kapusta nadziewamy kieszonki spinamy wykałaczkami i układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok. 40 min.
Kapustę drobno szatkujemy solimy ,ściskamy dłonią by puściła sok i zmiękła ,dodajemy do niej kminek ,koperek i starty żółty ser – mieszamy .
Gotową kapusta nadziewamy kieszonki spinamy wykałaczkami i układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok. 40 min.