monikaa

monikaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

Pierś z kurczaka nadziewana młoda kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lekkie i proste w przygotowaniu danie. Pierś z kurczaka nadziana z młodą kapustką, koperkiem i żółtym serem.

Pierś z kurczaka nadziewana młoda kapustą

Składniki:

Pierś z kurczaka nadziewana młoda kapustą

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka nadziewana młoda kapustą
Każdą pierś nacinam nożem tak by powstała kieszonka , nacieramy olejem rzepakowym ,posypujemy ziołami prowansalskimi , solą ,pieprzem.

Kapustę drobno szatkujemy solimy ,ściskamy dłonią by puściła sok i zmiękła ,dodajemy do niej kminek ,koperek i starty żółty ser – mieszamy .

Gotową kapusta nadziewamy kieszonki spinamy wykałaczkami i układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok. 40 min.