Sposób przygotowania:
Balsamiczna pierś z kurczaka z cukiniąEtap 1

Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Etap 2

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Etap 3

Do cebuli dodać tartą cukinię. Dodać też zioła, trochę soli i pieprzu. Krótko podsmażyć, przestudzić.
Etap 4

Każdą pierś z kurczaka przeciąć w środku, żeby otrzymać kieszonki.
Etap 5

Do mięsnych kieszonek nałożyć smażoną cukinię. Brzegi rozcięć spiąć wykałaczkami.
Etap 6

Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, z obu stron posypać przyprawą do mięs, skropić octem.
Etap 7

Mięso z obu stron mocno zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać pół szklanki wody.
Etap 8

Dusić na małym ogniu pod przykryciem po 10-12 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.
Alex_M
Beatris
weronikaS
Holly
Marika-
Beatris
karola25