Sposób przygotowania:
Dorsz czarny z warzywami na słodko-kwaśnych
Duże filety dorsza czarnego opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pociąć każdy filet na 3-4 porcje.
Mąka wymieszana z solą, pieprzem mielonym, każdy filet panierować w mące i smażyć na gorącym oleju z każdej strony, odkładać do naczynia .
Marchew obraną zetrzeć w rozdrabniaczu na tarczy do warzyw, pory i paprykę drobno pokroić.
Olej rzepakowy rozgrzać w rondlu, wsypać marchew i smażyć z 5 minut, potem wsypać paprykę, por, ziele angielskie, liść laurowy, dolać wody, wsypać cukier, sól, pieprz czarny mielony i dusić pod przykryciem z 15 minut, na koniec wlać ocet, zagotować i zdjąć z ognia.
Warzywa od razu wylać na dorsza, po wystudzeniu schować do lodówki minimum na 24 godziny.
Mąka wymieszana z solą, pieprzem mielonym, każdy filet panierować w mące i smażyć na gorącym oleju z każdej strony, odkładać do naczynia .
Marchew obraną zetrzeć w rozdrabniaczu na tarczy do warzyw, pory i paprykę drobno pokroić.
Olej rzepakowy rozgrzać w rondlu, wsypać marchew i smażyć z 5 minut, potem wsypać paprykę, por, ziele angielskie, liść laurowy, dolać wody, wsypać cukier, sól, pieprz czarny mielony i dusić pod przykryciem z 15 minut, na koniec wlać ocet, zagotować i zdjąć z ognia.
Warzywa od razu wylać na dorsza, po wystudzeniu schować do lodówki minimum na 24 godziny.
skuter5
lukrowanepierniczki
robaczek
Czekoladka 2