Sposób przygotowania:
Kurczak nadziewany camembertem i żurawiną
Mięso oczyścić z tłuszczyku i błonek. Piersi naciąć w środku tworząc kieszonkę. Oprószyć solą prowansalską. Serek pokroić w paski. Do kieszonek napchać sera i żurawiny, żurawinę wcisnąć w ser.
Ciasto francuskie rozłożyć i przeciąć na dwa równe kawałki, ułożyć na papierze na blaszce do pieczenia z piekarnika.
Na środku każdego kawałka ułożyć nafaszerowane piersi. Ciasto z boków ponacinać w paski o szerokości ok 2 cm. Następnie paski ciasta zapleść na przemian jak warkocz.
Posmarować białkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i zpiekać ok 30-40 minut, funkcja termoobieg. Podawać z surówką.
Ciasto francuskie rozłożyć i przeciąć na dwa równe kawałki, ułożyć na papierze na blaszce do pieczenia z piekarnika.
Na środku każdego kawałka ułożyć nafaszerowane piersi. Ciasto z boków ponacinać w paski o szerokości ok 2 cm. Następnie paski ciasta zapleść na przemian jak warkocz.
Posmarować białkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i zpiekać ok 30-40 minut, funkcja termoobieg. Podawać z surówką.
karola25