Agata88

Agata88

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Filet marynowany w musztardzie i warzywa na parze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 100
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mój dzisiejszy obiad, w całości gotowany na parze. Chętnie się podzielę przepisem na jakże proste danie.

Filet marynowany w musztardzie i warzywa na parze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet marynowany w musztardzie i warzywa na parze

Na jedną porcję:

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 łyżka ulubionej musztardy (u mnie sarepska)
  • pół brokuła
  • pół cukinii
  • 5 pieczarek

Sposób przygotowania:

Filet marynowany w musztardzie i warzywa na parze
W pierwszej kolejności marynujemy filet. Smarujemy go jedną łyżką musztardy i zostawiamy na kilka godzin.

Brokuła myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki. Pieczarki kroimy każdą na pół. Cukinię myjemy i razem ze skórką kroimy na cienkie plasterki.

Mięso parujemy 25 minut. Na 10 minut przed końcem parowania wrzucamy wszystkie warzywa.

Danie gotowe!
Filet marynowany w musztardzie i warzywa na parze.
Fileta smarujemy jedną łyżką ulubionej musztardy i zostawiamy na kilka godzin.
Filet marynowany w musztardzie i warzywa na parze.
Brokuła myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki.
Filet marynowany w musztardzie i warzywa na parze.
Cukinię myjemy i razem ze skórką kroimy na cienkie plasterki.
Filet marynowany w musztardzie i warzywa na parze.
Pieczarki lekko myjemy i każdą kroimy na pół.