Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka parowane
Piersi z kurczaka myję ,osuszam i dzielę na połowę, każdą połówkę przecinam wzdłuż, „polędwiczki odcinam. Płaty mięsa posypuję delikatnie solą, papryką i czosnkiem. Następnie smaruje musztardą, ilość wggustu. Tak zamarynowane mięsko odkładam na godzinkę lub dwie do lodówki.
Po tym czasie piersi układam w parowarze, grubsze kawałki na niższym poziomie, cieńsze na górze. Gotuję na parze około pół godziny. Podałam z ugotowanym , również na parze brokułem.
Doskonałym dodatkiem jest ryż .
*źródo wż
Po tym czasie piersi układam w parowarze, grubsze kawałki na niższym poziomie, cieńsze na górze. Gotuję na parze około pół godziny. Podałam z ugotowanym , również na parze brokułem.
Doskonałym dodatkiem jest ryż .
*źródo wż
karola25