Jesteśmy tym co jemy

Jesteśmy tym co jemy

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Filet nadziewany szpinakiem i goudą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lekki kurczak nadziany szpinakiem i serem gouda

Filet nadziewany szpinakiem i goudą

Składniki:

Filet nadziewany szpinakiem i goudą

 

Sposób przygotowania:

Filet nadziewany szpinakiem i goudą
Kurczaka rozbijamy ma cienkie płaty, nacieramy z obu stron papryką i bazylią, odstawiamy do lodówki na 30 minut.Czosnek podsmażamy na oliwie, dodajemy porwany szpinak i dusimy na małym ogniu przez 5 minut, doprawiamy do smaku. Na fileta kładziemy po 1-2 plasterki sera, na ser wykładamy szpinak, następnie kurczaka zawijamy w roladki. Każdą roladkę zawijamy w folię aluminiową (błyszczącą stroną do wewnątrz). Pieczemy w 180 stopniach ok 20 - 25 minut(5 minut przed końcem odwijamy folię, pieczemy aż się zarumieni). Podałam z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką ze szpinakiem i papryką: Smacznego :)