Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Filet w jajku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo smaczne danie obiadowe- filet z kurczaka smażony w jajku.

Filet w jajku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filet w jajku

 

 

Sposób przygotowania:

Filet w jajku
Filet dokładnie płuczemy i osuszamy. Nacinamy w środku, tak aby powstał większy i cieńszy płat. Lekko rozbijamy mięso tłuczkiem. Jajka wybijamy na talerz i rozmącamy. Oprószamy solą i pieprzem kolorowym. Przygotowany filet zanurzamy dokładnie w jajku. Kładziemy na rozgrzaną oliwę i smażymy z obu stron. Następnie znów zanurzamy filet w jajku i znów kładziemy na tłuszcz. Tak postępujemy do momentu aż wykorzystamy wszystkie jajka. Gotowy, usmażony filet układamy na talerzu. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Filet w jajku
Filet dokładnie płuczemy i osuszamy. Nacinamy w środku, tak aby powstał większy i cieńszy płat. Lekko rozbijamy mięso tłuczkiem.
Filet w jajku
Jajka wybijamy na talerz i rozmącamy. Oprószamy solą i pieprzem kolorowym. Przygotowany filet zanurzamy dokładnie w jajku.
Filet w jajku
Kładziemy na rozgrzaną oliwę i smażymy z obu stron. Następnie znów zanurzamy filet w jajku i znów kładziemy na tłuszcz. Tak postępujemy do momentu aż wykorzystamy wszystkie jajka.