Sposób przygotowania:
Filet w pikantnym cieście naleśnikowym
Filet z kurczaka kroimy w cienkie plasterki i posypujemy przyprawą do kurczaka. Do miski wbijamy jajko i dolewamy mleko, rozmącamy i stopniowo wsypujemy mąkę, cały czas mieszając. Pod koniec dodajemy papryki i całość mieszamy. Plasterki filetu moczymy w cieście i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron. Wykładamy na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Podajemy z ogórkiem lub surówką. Można polać keczupem.
![Filet w pikantnym cieście naleśnikowym Filet w pikantnym cieście naleśnikowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-w-pikantnym-ciescie-nalesnikowym-79213.jpg)
![Filet w pikantnym cieście naleśnikowym Filet w pikantnym cieście naleśnikowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-w-pikantnym-ciescie-nalesnikowym-79214.jpg)