Sposób przygotowania:
Kurczak z białą kiełbasą i majonezemEtap 1
Naczynie do zapiekania posmarować odrobiną oleju. Każdą pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż, żeby otrzymać 4 duże płaty. Kawałki mięsa ułożyć w naczyniu do zapiekania, oprószyć solą i pieprzem (użyłam kolorowego świeżo zmielonego).
Etap 2
Na mięsie ułożyć plasterki boczku. Kiełbasę wycisnąć z osłonki, rozłożyć na boczku.
Etap 3
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać do sera. Dodać też do niego majonez, sok z cytryny, suszone pomidory i odrobinę soli. Dokładnie wymieszać.
Etap 4
Masę rozłożyć równomiernie na mięsie.
Etap 5
Wszystko zapiekać w 180 stopniach przez ok. 50 minut.
Magdalena88
niezły kąsek