Sposób przygotowania:
Pieczona pierś z indyka w marynacie jogurtowejMięso:
Pierś z indyka należy umyć i po osuszeniu ręcznikiem papierowym pokroić w średnią kostkę.
Marynowanie:
Kawałki indyka dokładnie obtoczyć w doprawionym (bazylią i majerankiem) jogurcie.
Całość odstawić do lodówki przynajmniej na 2 h, a najlepiej na całą noc.
Pieczenie:
Każdy kawałek indyka delikatnie strząchnąć z nadmiaru marynaty, a następnie umieścić w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym lub na kawałku papieru do pieczenia.
Między mięso powtykać umyte pomidorki koktajlowe.
Całość piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Podanie:
Przed podaniem dla dzieci - z pomidorków można usunąć skórkę.
Podawać z warzywami i ulubionymi dodatkami.
SylaUla
Di bloguje
SylaUla napisał(a):
gusia1000