Sposób przygotowania:
Filet z indyka w powidłach śliwkowych
Mięso myję. Nacieram solą i pieprzem. W osobnej miseczce robię marynatę. Czosnek obieram i kroję w plastry. Dodaję sól i pieprz, czosnek granulowany, sos sojowy praz powidła śliwkowe najlepiej własnej roboty. Całość mieszam.
Mięso dokładnie nacieram. Zwijam i wkładam do siatki na wedliny. Owijam folią aluminiową. Wkładam do lodówki na minimum cała noc. Piekę w piekarniku mięso w foli i siatce w 180 stopniach 1.5 godziny. Po upieczenou czekam aż mięso będzie zimne.
Wkładam do lodówki na kolejne kilka godzin. Przed samym pokrojeniem już gotowego mięsa, zdejmuję siatkę.
Smacznego.
Mięso dokładnie nacieram. Zwijam i wkładam do siatki na wedliny. Owijam folią aluminiową. Wkładam do lodówki na minimum cała noc. Piekę w piekarniku mięso w foli i siatce w 180 stopniach 1.5 godziny. Po upieczenou czekam aż mięso będzie zimne.
Wkładam do lodówki na kolejne kilka godzin. Przed samym pokrojeniem już gotowego mięsa, zdejmuję siatkę.
Smacznego.