Sposób przygotowania:
Soczysta pierś z indyka z jabłkami i orzechamiETAP 1
Pierś z indyka kroimy na mniejsze kawałki i przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką oraz majerankiem, dodajemy oliwy z oliwek i soku z cytryny. Tak zamarynowaną pierś zostawiamy na 1/2 h w lodówce.
ETAP 2

Cebulę i jabłka kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Smażymy do miękkości, pod koniec dodając orzechy włoskie.
W międzyczasie gotujemy kaszę jaglaną i pieczemy cukinię.
ETAP 3

Zamarynowane piersi z indyka wkładamy w worek do grillowania. Użyłam woreczka, ponieważ dzięki niemu mięso można przyrządzić beż smażenia na tłuszczu, jest aromatyczne i soczyste. Pieczemy mięso około 40 minut w piekarniku w temperaturze 200-220 stopni.
Upieczoną cukinię blendujemy z dodatkiem soli, oregano i świeżej bazylii.