Sposób przygotowania:
Pierś z indyka duszona z papryką
Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Przekładamy do garnka. Pierś z indyka myjemy, kroimy na dosyć duże kawałki i podsmażamy przez chwilę, aż się lekko zarumieni. Następnie też przekładamy do garnka i podlewamy wodą tak, by mięso było zakryte.
Dusimy pod przykryciem około 30 minut. Paprykę czerwoną oczyszczamy i kroimy w paseczki. Dorzucamy do mięsa i dusimy jeszcze 20-30 minut. Przyprawiamy danie do smaku.
Do szklanki wlewamy odrobinę zimnej wody, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy, dodajemy do sosu i zagotowujemy.
Dusimy pod przykryciem około 30 minut. Paprykę czerwoną oczyszczamy i kroimy w paseczki. Dorzucamy do mięsa i dusimy jeszcze 20-30 minut. Przyprawiamy danie do smaku.
Do szklanki wlewamy odrobinę zimnej wody, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy, dodajemy do sosu i zagotowujemy.