Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pierś z indyka duszona z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka pierś z kurczaka duszona z papryką i przyprawiona na ostro bardzo dobrze smakuje z kaszą lub z ziemniakami.

Pierś z indyka duszona z papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z indyka duszona z papryką

 

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka duszona z papryką
Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Przekładamy do garnka. Pierś z indyka myjemy, kroimy na dosyć duże kawałki i podsmażamy przez chwilę, aż się lekko zarumieni. Następnie też przekładamy do garnka i podlewamy wodą tak, by mięso było zakryte.

Dusimy pod przykryciem około 30 minut. Paprykę czerwoną oczyszczamy i kroimy w paseczki. Dorzucamy do mięsa i dusimy jeszcze 20-30 minut. Przyprawiamy danie do smaku.

Do szklanki wlewamy odrobinę zimnej wody, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy, dodajemy do sosu i zagotowujemy.
Pierś z indyka duszona z papryką
Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy posiekaną cebulę i smażymy, aż się zeszkli.
Pierś z indyka duszona z papryką
Pierś z indyka myjemy, kroimy na dosyć duże kawałki i podsmażamy przez chwilę, aż się lekko zarumieni.
Pierś z indyka duszona z papryką
Dorzucamy do mięsa paprykę i dusimy jeszcze 20-30 minut.
Pierś z indyka duszona z papryką
Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.