MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Filet z indyka z koperkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatny, kruchy filet z indyka z koperkiem.

Filet z indyka z koperkiem. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z indyka z koperkiem.

 

  • 250g filetu z indyka
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz
  • 3 łyżeczki Soser
  • 1 łyżka oleju
  • 50ml wody

Sposób przygotowania:

Filet z indyka z koperkiem.
Filet z indyka opłukujemy i kroimy w plastry o grubości 2 cm. Koperek opłukujemy i kroimy . Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kawałki mięsa z każdej strony po 2 minuty, następnie wlewamy wodę ,dodajemy koperek, soser, sól, pieprz,mieszamy i dusimy pod przykryciem przez 15 minut. Gotowe ciepłe mięso przekładamy na talerz polewamy powstałym sosem i dekorujemy koperkiem.
Filet z indyka z koperkiem.
Podstawowe produkty to filet z indyka i koperek.
Filet z indyka z koperkiem.
Filet z indyka kroimy w 2 centymetrowe plastry.
Filet z indyka z koperkiem.
Koperek opłukujemy i kroimy na małe kawałki.
Filet z indyka z koperkiem.
Plastry usmazone podlewamy wodą, dodajemy soser, sol, pieprz, koperek i dusimy .

Tagi:

indyk