Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Filet z indyka z mango

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Podsmażany filet z indyka na oleju kokosowym z mango i makaronem kukurydzianym. Obiad w diecie 3 x bez :)

Filet z indyka z mango Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filet z indyka z mango

 

  • 300 gram fileta z indyka
  • 1/2 mango
  • imbir i papryka ostra do smaku
  • olej kokosowy do smażenia
  • makaron kukurydziany (200 gram) do podania

Sposób przygotowania:

Filet z indyka z mango
Fileta opłukać i osuszyć. Pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju kokosowym. Do podsmażonego dodać pokrojone w kostkę mango. 

Chwilę dusić na małym ogniu pod przykryciem(można podlać odrobiną wody).

Doprawić dużą szczyptą imbiru i papryki (wg uznania do smaku).

Podawać z makaronem kukurydzianym lub ryżem.
Filet z indyka z mango
Podsmażany filet z indyka na oleju kokosowym
Filet z indyka z mango
Podsmażany filet z indyka ma oleju kokosowym z mango