Sposób przygotowania:
Pizza ze świeżym szpinakiem i wędzonym serem
Ciasto wykonujemy wg przepisu z linku podanego w składnikach, ale równie dobrze możemy kupić gotową kulkę ciasta z pizerii
Robimy sos:
Do miski wlewamy passatę, przeciśnięty czosnek, zioła prowansalskie, sól, czosnek niedźwiedzi- dokładnie mieszamy. Smarujemysosem pizzę. Mozarellę kroimy w cienkie plastry, podobnie masdamer-układamy na pizzy. Opcjonalnie możemy dodać pieczarki czy jakąś wędlinę. Ja akurat miałam usmażone mielone mięso, które zostało mi z poprzedniego obiadu.
Pizzę pieczemy około 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do 250°C. Na wierzhchu układamy ymyte liście szpinaku i plaster wędzonego sera solankowego.
Robimy sos:
Do miski wlewamy passatę, przeciśnięty czosnek, zioła prowansalskie, sól, czosnek niedźwiedzi- dokładnie mieszamy. Smarujemysosem pizzę. Mozarellę kroimy w cienkie plastry, podobnie masdamer-układamy na pizzy. Opcjonalnie możemy dodać pieczarki czy jakąś wędlinę. Ja akurat miałam usmażone mielone mięso, które zostało mi z poprzedniego obiadu.
Pizzę pieczemy około 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do 250°C. Na wierzhchu układamy ymyte liście szpinaku i plaster wędzonego sera solankowego.