Sposób przygotowania:
Aromatyczny duszony filet z indyka
Filet z indyka umyć i osuszyć, następnie położyć na rozgrzany tłuszcz. Obsmażyć z każdej strony, a gdy się przyrumieni dodać posiekaną cebulę oraz przyprawę do drobiu. Podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykrywką. Gdy woda wyparuje, odwrócić mięso na drugą stronę, oprószyć przyprawą i znów dusić. Należy pilnować czy woda nie wyparowała, jeśli tak należy uzupełnić płyn.
2. Gdy mięso będzie miękkie pokroić go w plastry, a z pozostałego wywaru zrobić sos, doprawiając go przyprawami oraz zagęszczając mąką rozmieszaną w szklance wody. Gotować 3-5 minut od czasu zagęszczenia wywaru mąką.
2. Gdy mięso będzie miękkie pokroić go w plastry, a z pozostałego wywaru zrobić sos, doprawiając go przyprawami oraz zagęszczając mąką rozmieszaną w szklance wody. Gotować 3-5 minut od czasu zagęszczenia wywaru mąką.