Sposób przygotowania:
Kurczak z różna
Kurczaka myjemy osuszamy. W misce mieszamy wszystkie przyprawy oraz posiekany czosnek. Przyprawą dokładnie nacieramy kurczaka nie tylko skórę ale i pod nią a także w środku. Między skórą a piersiami wkładamy rękę i robimy coś na wzór kieszeni. Dokładnie wcieramy w mięso przyprawy w ten sposób smak przypraw będzie wszędzie a nie tylko na skórze. Zostawiam na kilka godzin a najlepiej na noc w lodówce. Następnego dnia wyciągamy kurczaka i pod skórę wkładamy kilka plasterków masła z jednej i drugiej strony oraz do środka (około 80g)
Nabijamy na patyk i wkładamy do rożna pieczemy około 1.5 godz. Następnie wykładamy bardzo ostrożnie i przekładamy na talerz. Podajemy z frytkami ziemniakami itd ja podaję z chlebem bo uwielbiam jeść go z tym tłuszczem co powstał podczas pieczenia i pomidorkami z cebulką z łyżką majonezu. SMACZNEGO
Czasem tez dodaję imbir i pieprz czosnkowy. Kurczaka można też piec w piekarniku 180st około 1.5godz.
Przyprawy kto jak lubi może być mniej lub więcej u mnie mało soli.
Kurczaka oczywiście podczas pieczenia podlewamy sosem co jakiś czas.
Nabijamy na patyk i wkładamy do rożna pieczemy około 1.5 godz. Następnie wykładamy bardzo ostrożnie i przekładamy na talerz. Podajemy z frytkami ziemniakami itd ja podaję z chlebem bo uwielbiam jeść go z tym tłuszczem co powstał podczas pieczenia i pomidorkami z cebulką z łyżką majonezu. SMACZNEGO
Czasem tez dodaję imbir i pieprz czosnkowy. Kurczaka można też piec w piekarniku 180st około 1.5godz.
Przyprawy kto jak lubi może być mniej lub więcej u mnie mało soli.
Kurczaka oczywiście podczas pieczenia podlewamy sosem co jakiś czas.