Sposób przygotowania:
Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą
Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i przesmażamy na niej rozmrożony szpinak (około 15 minut). Kiedy cała woda odparuje wyłączamy szpinak i odstawiamy do przestudzenia. Przestudzony szpinak Mieszamy z rozkruszoną fetą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Filety z kurczaka bądź indyka myjemy i osuszamy. Filet kroimy wzdłuż ale tak aby nie rozkroić ich do końca. Filet lekko ubijamy tłuczkiem solimy i pieprzymy z obu stron. Na środku filetu kładziemy 2 łyżki farszu i zwijamy filet jak roladę. Jeśli boimy się, że mięso nam się rozpadnie przewiązujemy je sznurkiem. Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy na niej aż do zarumienienia roladki. Zarumienione roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 30-45 minut w temperaturze 180 stopni. Jeśli chcemy ograniczyć ilość kalorii gotowe roladki gotujemy na parze około 30 minut. Gotowe roladki zostawiamy do przestygnięcia jeśli mają posłużyć nam jako wędlina, jako obiad serwujemy gorące.