Sposób przygotowania:
Pieczone szparagi z jajkiem
Szparagi należy opłukać i odciąć zdrewniałe końcówki.
Piekarnik nagrzać do 230 stopni. Blaszkę wysmarować masłem.
Wyłożyć szparagi. A na nie wrzucić trochę masła. Piec przez 15 minut. Po tym czasie je obrócić i piec jeszcze przez 5 minut.
Następnie wyciągnąć, wbić jajka na szparagi oraz posolić i trzymać w piekarniku do chwili aż białko się zetnie.
Piekarnik nagrzać do 230 stopni. Blaszkę wysmarować masłem.
Wyłożyć szparagi. A na nie wrzucić trochę masła. Piec przez 15 minut. Po tym czasie je obrócić i piec jeszcze przez 5 minut.
Następnie wyciągnąć, wbić jajka na szparagi oraz posolić i trzymać w piekarniku do chwili aż białko się zetnie.