lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Filet z kurczaka panierowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filet kurczaka panierowany to alternatywa dla tradycyjnych kotletów schabowych. Myślę, że każdy go polubi.

Filet z kurczaka panierowany

Składniki:

Filet z kurczaka panierowany

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka panierowany
Filety umyć i osuszyć. Każdego fileta rozciąć ba pół i delikatnie rozbić tłuczkiem (można to zrobić przez foliowke). Z jednej strony oprószamy solą i pieprzem, a z drugiej przyprawa do mięsa. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na średnim ogniu na złoty kolor. Ja podałam go z ziemniakami i surówka.