Sposób przygotowania:
Kotlety drobiowe z serem i papryką
Piersi z kurczaka dzielimy na kotlety, lekko rozbijamy przez folię. Każdy kotlet oprószamy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem .
Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron .Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, paprykę kroimy w kostkę lub paski.
Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy serem żółtym i pokrojona papryką. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do momentu aż ser się roztopi.
Kotlety podajemy z dowolną surówką i frytkami.
Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron .Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, paprykę kroimy w kostkę lub paski.
Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy serem żółtym i pokrojona papryką. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do momentu aż ser się roztopi.
Kotlety podajemy z dowolną surówką i frytkami.