WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Pizza z dwiema warstwami sera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pizza na puszystym drożdżowym cieście z dwiema warstwami sera, pomidorem, ogórkiem konserwowym i wędliną.

Pizza z dwiema warstwami sera Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pizza z dwiema warstwami sera

 

Sposób przygotowania:

Pizza z dwiema warstwami sera

ETAP 1:

Drożdże wkruszyć do miseczki. Dodać cukier i ciepłe mleko. Wymieszać i odstawić na 15minut. Mąkę i sól wsypać do miski. Dolać olej i zaczyn. Wyrobić mikserem z hakami lub rękami. Miskę z ciastem przykryć i odstawić na ok. godzinę do wyrośnięcia.

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.

Ciasto rozwałkować na prostokąt i przełożyć na blachę. Posmarować cienko ketchupem. Posypać ziołami, czosnkiem, solą i pieprzem. Posypać cienko startym na drobnych oczkach na tarce żółtym serem. Ułożyć plasterki pomidora i ogórka oraz pokrojoną na kawałki wędlinę.

Wstawić do piekarnika i piec ok. 15 minut w 200 stopniach. Pizzę posypać resztą sera i piec jeszcze ok. 5 minut.

Podawać na gorąco.

Pizza z dwiema warstwami sera
Wszystkie dodatki rozłożone na cieście posmarowanym ketchupem
Pizza z dwiema warstwami sera
Ciasto drożdżowe posmarowane ketchupem i posypane ziołami prowansalskimi
Pizza z dwiema warstwami sera
Ciasto drożdżowe na pizzę w misce po wyrośnięciu
Pizza z dwiema warstwami sera
Wszystkie skłądniki na ciasto na pizzę umieszczone w misce

Tagi:

ser pizza dania