Sposób przygotowania:
Pizza z dwiema warstwami seraETAP 1:
Drożdże wkruszyć do miseczki. Dodać cukier i ciepłe mleko. Wymieszać i odstawić na 15minut. Mąkę i sól wsypać do miski. Dolać olej i zaczyn. Wyrobić mikserem z hakami lub rękami. Miskę z ciastem przykryć i odstawić na ok. godzinę do wyrośnięcia.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto rozwałkować na prostokąt i przełożyć na blachę. Posmarować cienko ketchupem. Posypać ziołami, czosnkiem, solą i pieprzem. Posypać cienko startym na drobnych oczkach na tarce żółtym serem. Ułożyć plasterki pomidora i ogórka oraz pokrojoną na kawałki wędlinę.
Wstawić do piekarnika i piec ok. 15 minut w 200 stopniach. Pizzę posypać resztą sera i piec jeszcze ok. 5 minut.
Podawać na gorąco.