Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem smażone
Farsz:
Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać przyprawę Vegeta Natur, dobrze wymieszać.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciasto:
Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołeczek, dodać sól i olej.
Następnie stopniowo po trochu wlewać ciepłą wodę, zagniatając ciasto.
Ciasto powinno być gładkie i elastyczne, wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 25 minut.
Po tym czasie rozwałkować ciasto na placek foremką do pierogów wykrawać koła, nakładać, na każde kółko porcję farszu dobrze zlepiać i gotować w osolonej wodzie od wypłynięcia na wierzch przez około 2-3 minuty.
Wybierać pierogi na talerze łyżką cedzakową, ostudzić.
Ostudzone pierogi smażyć na tłuszczu na złoty kolor.
Smacznego ?
Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać przyprawę Vegeta Natur, dobrze wymieszać.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciasto:
Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołeczek, dodać sól i olej.
Następnie stopniowo po trochu wlewać ciepłą wodę, zagniatając ciasto.
Ciasto powinno być gładkie i elastyczne, wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 25 minut.
Po tym czasie rozwałkować ciasto na placek foremką do pierogów wykrawać koła, nakładać, na każde kółko porcję farszu dobrze zlepiać i gotować w osolonej wodzie od wypłynięcia na wierzch przez około 2-3 minuty.
Wybierać pierogi na talerze łyżką cedzakową, ostudzić.
Ostudzone pierogi smażyć na tłuszczu na złoty kolor.
Smacznego ?
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2