Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1421]

Pierogi z mięsem smażone

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie pierożki możemy podawać do barszczyku czerwonego. Lubię pierogi z wody, ale najlepsze są obsmażane.

Pierogi z mięsem smażone

Składniki:

Pierogi z mięsem smażone

Farsz

  • mięso z rosołu - 500 g
  • cebula - 2 szt
  • tłuszcz do smażenia
  • sól i pieprz
  • Vegeta

Ciasto :

  • 1/2 kg mąki
  • woda 1 i 1/2 szkl ciepłej wody
  • olej - 2 łyżki
  • sól szczypta

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem smażone
Farsz:

Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa.

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać przyprawę Vegeta Natur, dobrze wymieszać.

Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Ciasto:

Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołeczek, dodać sól i olej.

Następnie stopniowo po trochu wlewać ciepłą wodę, zagniatając ciasto.

Ciasto powinno być gładkie i elastyczne, wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 25 minut.

Po tym czasie rozwałkować ciasto na placek foremką do pierogów wykrawać koła, nakładać, na każde kółko porcję farszu dobrze zlepiać i gotować w osolonej wodzie od wypłynięcia na wierzch przez około 2-3 minuty.

Wybierać pierogi na talerze łyżką cedzakową, ostudzić.

Ostudzone pierogi smażyć na tłuszczu na złoty kolor.

Smacznego ?