Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Filet z kurczaka w cieście z porem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Drób to takie wdzięczne mięsko, można różne cuda z niego czarować

Filet z kurczaka w cieście z porem

Składniki:

Filet z kurczaka w cieście z porem

 

  • filety z piersi kurczaka (pojedyncze) 3 sztuki
  • Jajko ( wychodzi jedno jajo na jeden filet) 3 sztuki
  • mąka pszenna (jedna łyżka na jedno jajko) 3.0 łyżki
  • por(mała) tylko biała część 1 sztuka
  • vegeta do smaku 1 łyżeczka
  • olej 5łyżek
  • sól,pieprz do smaku - doprawiamy filety

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w cieście z porem
Umyte i osuszone filety przyprawiamy solą pieprzem.
Ciasto:
mieszamy jajka z mąką i vegetą, jeśli mamy dodajemy por pokrojony w półplasterki(ewentualnie inne składniki próbowałam z pietruszką i szczypiorkiem i wyszło smaczne)
Maczamy filety w cieście i smażymy na małym ogniu około 8 minut z każdej strony.