Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka z bananem i nutką cebul
Pierś przecinamy na dwa płaty i lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Banana przecinamy na pół, płat mięsa kładziemy na desce i na nim układamy paski banana, które obficie posypujemy czerwonym pieprzem. Przykrywamy drugim płatem mięsa...należy tak dopasować, aby się pokrywały i banan był niewidoczny. Jajko wybijamy do szerokiego płaskiego naczynia, lekko solimy i doprawiamy pieprzem. Na koniec dajemy suszoną cebulę i dokładnie mieszamy. Delikatnie przekładamy kotlet i tak nim obracamy w naczyniu aby jajko dostało się też między płaty mięsa i zadziałało jako rodzaj spoiwa. Następnie bułka tarta i na gorącą patelnię z olejem.
darmiona
Ela Dz
Sama byłam zaskoczona smakiem, banan bardzo mocno wyczuwalny. I choć mięso z kurczaka delikatne, owoc też..świetnie ze sobą współpracują.
edytaha
darmiona
Ela Dz
Też robiłam, ale moi domownicy mówili...za słodkie i później mieszałam wiórki z płatkami kukurydzianymi. Polecam :)