kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Filet z pangi w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

ryba to zdrowy zamiennik mięsa , smakuje równie pysznie

Filet z pangi w panierce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Filet z pangi w panierce

 

Sposób przygotowania:

Filet z pangi w panierce
Filety płuczemy pod zimną wodą , osuszamy na ręczniku papierowym . Każdy filet z osobna oprószamy solą i pieprzem . Jajko rozbijamy do niewielkiej miseczki doprawiamy solą i pieprzem delikatnie ubijamy widelcem. Do drugiej miski przesypujemy bułkę tartą, każdy filet panierujemy najpierw w jajku później w bułce. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rybę z obydwóch stron na złoty kolor.
Filet z pangi w panierce
opanierowaną rybę smażymy na złoto z obydwóch stron

Tagi:

jajko tarta jajka