Sposób przygotowania:
Filet zapiekany pod selerową pierzynką
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i przekroić na pół. Ułożyć mięso w dużym naczyniu żaroodpornym. Mięso posypać solą i pieprzem oraz słodką papryką. Odstawić do lodówki.
W tym czasie przygotować pierzynkę. Seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Dodać majonez, doprawić lekko solą i pieprzem i wymieszać.
Ser żółty zetrzeć i część dodać do selera, wymieszać ponownie. Wyjąć mięso z lodówki, wyłożyć pierzynkę selerową, posypać z wierzchu odłożonym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 35-40 minut.
W tym czasie przygotować pierzynkę. Seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Dodać majonez, doprawić lekko solą i pieprzem i wymieszać.
Ser żółty zetrzeć i część dodać do selera, wymieszać ponownie. Wyjąć mięso z lodówki, wyłożyć pierzynkę selerową, posypać z wierzchu odłożonym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 35-40 minut.
zbysiowa
Alex_M
polecam, rodzinka zjadła i nie marudziła ;)