gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Muffinki gyrosowe - zapiekane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Muffinki zapiekane przypominające w smaku sałatkę gyrosową

Muffinki gyrosowe - zapiekane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffinki gyrosowe - zapiekane

 

 

  • Sos
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki keczupu
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do gyrosu

Sposób przygotowania:

Muffinki gyrosowe - zapiekane
Ryż, gotujemy w osolonej wodzie. Filet, kroimy w kostkę podsmażamy na patelni, dodając pokrojono drobno cebulę i pieczarki. Ogórki i paprykę kroimy w drobną kostkę mieszamy razem. Ser trzemy na tarce o dużych oczkach. Przygotowaniu sosu - majonez mieszamy z keczupem, dodajemy przyprawę do gyrosu dobrze mieszamy razem. Przygotowanie muffinek do zapieczenia. Do foremek na muffinki na spód kładziemy po łyżce ugotowanego ryżu na to kładziemy łyżkę sosu - na sos kładziemy trochę sera - na ser rozkładamy wymieszane ogórki z papryką następnie kładziemy kolejną warstwę sosu i sera na koniec kładziemy podsmażony filet z dodatkami wierzch posypujemy serem - zapiekamy 15 minut w temperaturze 180.
Muffinki gyrosowe - zapiekane
Na spód formy kładziemy po łyże ugotowanego ryżu
Muffinki gyrosowe - zapiekane
Na kolejną warstwę kładziemy sos i starty ser
Muffinki gyrosowe - zapiekane
Kolejna warstwa to pomieszane ogórki z papryką
Muffinki gyrosowe - zapiekane
Na wierzch przygotowanych warstw kładziemy ser zapiekamy