Sposób przygotowania:
Zapiekany filet z musztardą, pieczarkami i serem
1. Mięso myjemy, osuszamy. Z filetów odcinamy "polędwiczki" i przecinamy na pół. Każdy kawałek mięsa obsypujemy przyprawą do kurczaka. Obtaczamy w mące. 2. Pieczarki obieramy, kroimy na małe kawałki, cebulę kroimy w piórka, czosnek w drobną kostkę. 3. Ser żółty kroimy w paseczki. 4. Na małej patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebule, dodajemy pieczarki smażymy, aż odparują wodę, dodajemy czosnek, mieszamy. Doprawiamy do smaku Ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Ściągamy z ognia. 5. Kawałki kurczaka obsmażamy na rozgrzanym oleju po minucie z każdej strony, następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy pozostałym na patelni olejem. Każdy kawałek smarujemy musztardą, nakładamy na niego porcję pieczarek i przykrywamy serem. 6. Wkładamy do nagrzanego piekarnika ok. 180-200 stopni na 20 minut.