joana30

joana30

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 185]

Filety z kurczaka pod warzywną pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne mięso do obiadu. Świetnie smakuje z ziemniaczkami i surówką.

Filety z kurczaka pod warzywną pierzynką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filety z kurczaka pod warzywną pierzynką

 

  • 6 filetów z kurczaka, bez polędwiczek
  • 2 marchewki
  • por
  • sól,świeżo zmielony pieprz
  • 1/2 słoiczka majonezu

Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka pod warzywną pierzynką
Filety umyć, osuszyć i oprószyć przyprawami. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora umyć i pokroić w cienkie talarki. Mięso ułożyć w blaszce wyłożonej folią aluminiową. Posypać marchewką i porem. Oprószyć pieprzem. Następnie posmarować cienką warstwą majonezu. Piec ok 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Filety z kurczaka pod warzywną pierzynką
Marchew obrać i zetrzeć na tarce, pora pokroić w talarki
Filety z kurczaka pod warzywną pierzynką
Filety z kurczaka oprószyć sola i pieprzem
Filety z kurczaka pod warzywną pierzynką
Na mięso wyłożyć warstwę marchewki i pora
Filety z kurczaka pod warzywną pierzynką
Warzywa oprószyć świeżo mielonym pieprzem i posmarować majonezem