Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Filety z udek zapiekane z cebulą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Filety z udek są mało spotykane ,szukając jakiegoś pomysłu na internecie nie znalazłam prawie nic. Więc nie kombinowałam i zrobiłam tradycyjne połączenie :) Wyszło bardzo smacznie :)

Filety z udek zapiekane z cebulą i pieczarkami

Składniki:

Filety z udek zapiekane z cebulą i pieczarkami

 

 

  • 8 filetów z udek
  • 1 cebula
  • 15 pieczarek
  • olej
  • przyprawa do mięs ,papryka czerwona,sól i pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Filety z udek zapiekane z cebulą i pieczarkami
Filety z udek umyć i oczyścić. Natrzeć przyprawami i olejem. Odstawić do lodówki na godzinę. Cebulę i pieczarki obrać. Cebule pokroić w piórka ,pieczarki pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Następnie podsmażyć pieczarki. Do naczynia żaroodpornego układać filety,na każdy filet nakładać cebulę i pieczarki i złożyć na pół. Na wierzch nałożyć trochę cebuli i pieczarek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.