Sposób przygotowania:
Fit deser szarlotka-kiwi
Jabłka dokładnie obieramy i przekładamy do blendera. Wsypujemy cynamon i wlewamy sok z cytryny.
Całość blend ujemy na gładki mus. Jabłka dzielimy na dwie porcje i przekładamy do słoiczków.
Na warstwie jabłkowej wykładamy płatki migdałowe, obrane i pokrojone jedno kiwi, orzechy laskowe.
Drugie kiwi oraz banana miksujemy na gładki krem z jogurtem naturalnym. Wsypujemy nasiona chia, odstawiamy na 15-20 minut aż masa delikatnie zgęstnieje.
Na końcu delikatnie przekładamy masę do słoiczków, górę obsypujemy płatkami migdałowymi.
Deser chłodzimy w lodówce.
Całość blend ujemy na gładki mus. Jabłka dzielimy na dwie porcje i przekładamy do słoiczków.
Na warstwie jabłkowej wykładamy płatki migdałowe, obrane i pokrojone jedno kiwi, orzechy laskowe.
Drugie kiwi oraz banana miksujemy na gładki krem z jogurtem naturalnym. Wsypujemy nasiona chia, odstawiamy na 15-20 minut aż masa delikatnie zgęstnieje.
Na końcu delikatnie przekładamy masę do słoiczków, górę obsypujemy płatkami migdałowymi.
Deser chłodzimy w lodówce.