Sposób przygotowania:
Fit krówki mordoklejki
Masło, mleko i cukier umieszczamy w garnku o grubym dnie. Zagotowujemy. Mieszamy tak do momentu, aż masa zacznie wrzeć.
Ogień zmniejszamy. Gotujemy na małym ogniu przez 20 minut. Do momentu, aż masa nabierze brązowego koloru. Zdejmujemy z ognia. Studzimy.
Przekładamy do małej kwadratowej formy(plastikowej) wyłożonej papierem śniadaniowym. Chłodzimy w lodówce przez całą noc. Następnie kroimy na prostokąty i zawijamy w papier śniadaniowy.
Ogień zmniejszamy. Gotujemy na małym ogniu przez 20 minut. Do momentu, aż masa nabierze brązowego koloru. Zdejmujemy z ognia. Studzimy.
Przekładamy do małej kwadratowej formy(plastikowej) wyłożonej papierem śniadaniowym. Chłodzimy w lodówce przez całą noc. Następnie kroimy na prostokąty i zawijamy w papier śniadaniowy.