Sposób przygotowania:
Surowe krówki czekoladowe z żurawiną
Masło migdałowe zmiksować z olejem kokosowym na gładką masę, surowe kakao dokładnie zmielić, dodać do masy, dorzucić pozostałe składniki (oprócz żurawiny), zmiksować na gładką masę.
Dorzucić żurawinę i ręcznie wymieszać. Naczynie (24cm) wysmarować olejem kokosowym, wyłożyć na nie masę, wyrównać za pomocą szpatułki, z wierzchu można ozdobićżurawiną.
Włożyć do zamrażalki na ok 30 minut. Następnie pokroić w kawałki ostrym nożem. Przechowywać w lodówce.
Można zawinąć w papier śniadaniowy jak cukierki i dać komuś w prezencie. Pyszności :)
PS można przechowywać w lodówce do 2 tygodni, lub zamrozić na dłużej i wyciągnąć na 30 minut przed jedzeniem :)
Dorzucić żurawinę i ręcznie wymieszać. Naczynie (24cm) wysmarować olejem kokosowym, wyłożyć na nie masę, wyrównać za pomocą szpatułki, z wierzchu można ozdobićżurawiną.
Włożyć do zamrażalki na ok 30 minut. Następnie pokroić w kawałki ostrym nożem. Przechowywać w lodówce.
Można zawinąć w papier śniadaniowy jak cukierki i dać komuś w prezencie. Pyszności :)
PS można przechowywać w lodówce do 2 tygodni, lub zamrozić na dłużej i wyciągnąć na 30 minut przed jedzeniem :)
zewa
Zgadzam się, wiśnie, a żurawina to wielka różnica. Na zdjęciu również widać, że to żurawina, suszone wiśnie są o wiele ciemniejsze ;)
aaaishaaa
ponieważ można zrobić zarówno z wiśniami jak i żurawiną :) Ale już poprawiam, dziękuję za czujność :)