kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 982]

Pudding chia z kiwi i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na kolejną wersję puddingu chia. Przygotowany na mleku i jogurcie, słodzony ksylitolem z dodatkiem pokrojonych migdałów. Polecam.

Pudding chia z kiwi i migdałami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pudding chia z kiwi i migdałami

 

  • 1/2 szkl mleka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki chia
  • 1 płaska łyżka ksylitolu
  • 1 łyżka pokrojonych w kostkę migdałów
  • 1 duże kiwi

Sposób przygotowania:

Pudding chia z kiwi i migdałami
W naczyniu łączymy mleko z jogurtem i wsypujemy chia i ksylitol, mieszamy. Odstawiamy na około 4 godziny żeby pudding napęczniał.

Kiwi obieramy ze skórki i odkrajamy 4 plasterki, a resztę kroimy w kosteczkę. Do pucharka wkładamy plasterki kiwi i przekładamy napęczniały pudding. Na wierzchu układamy pokrojone kiwi i posypujemy migdałami.
Pudding chia z kiwi i migdałami
Mleko, ksylitol, jogurt, chia mieszamy do połączenia.
Pudding chia z kiwi i migdałami
Obrane ze skórki kiwi kroimy na plasterki i w kosteczkę.
Pudding chia z kiwi i migdałami
W pucharku układamy plasterki kiwi i pudding.